Han Solóról fog szólni a második antológiafilm

starwars.com nyilvánosságra hozta a második Star Wars-antológiafilm témáját: a 2018-ban érkező mozifilm az ifjú Han Solo történetét meséli el.

Korábban olvashattátok, hogy a második antológiafilm (azaz önálló kaland) rendezői székéből közel egy év előkészület után távoznia kellett Josh Tranknek (Fantasztikus négyes), akinek utódját azonnal elkezdte keresni a Lucasfilm. Most bejelentették, hogy a filmet A Lego-kaland összeszokott rendező párosa, Christopher Miller és Phil Lord fogja rendezni. Kettejük korábbi munkái közé tartozik a Derült égből fasírt című animációs film vagy az élőszereplős műfajból a 21 Jump Street, 22 Jump Street sorozat.

“Először kezdünk olyan filmen dolgozni, ami már első pillantásra is jó ötletnek tűnik” — kezdi humorosan közleményét a rendező duó. “Megígérjük, hogy bevállaljuk a kockázatos dolgokat, hogy friss élményt fogunk adni a közönségnek, és ezúton fogadjuk, hogy hűséges kísérői leszünk ezeknek a karaktereknek, akik oly sokat jelentenek nekünk. Igazi álmunk válik most valóra. Nem olyan álom, mint amikor azt álmodod, hogy elkésel a munkából és pudingból van a ruhád, hanem olyan álom, ami szerint minden idők legnagyszerűbb karaktereivel készíthetünk filmet, egy olyan franchise részeként, amely iránt a szeretetünk régebbi, mint a legrégebbi álmaink.”

A forgatókönyvet a Star Wars-veterán Lawrence Kasdan (A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér,Az ébredő Erő) és fia, Jon Kasdan írja.

A történet középpontjában az ifjú Han Solo áll majd. Megismerjük, hogyan válik tolvajjá és űrcsempésszé, vagyis azzá a csirkefogóvá, akivel egykor Luke Skywalker és Obi-Wan Kenobi találkozott Mos Eisley kantinjában.

“Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozzunk Chrisszel és Phillel, akik friss, új dimenziót fognak adni a Star Wars univerzumának” — idézi Kasdanéket a starwars.com. “Mindketten a legokosabb, leghumorosabb, legeredetibb filmrendezők sorába tartoznak, párosuk tökéletes választás, hogy elmesélje a galaxis egyik legvagányabb karaktere, Han Solo történetét.”

phil_lord_chris_miller.jpg

A rendezők: Phil Lord és Christopher Miller (fotó: starwars.com)

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke és a film producere így nyilatkozott a két kiválasztott párosról: “Akárki nem mesélheti el egy ennyire közkedvelt ikon, vagyis Han Solo történetét, de izgatottan állíthatom, hogy megtaláltuk a tökéletes csapatot a feladatra. Larry és Jon mindent tud a karakterről, amit tudni lehet, Chris és Phil pedig hozzá fogja tenni ehhez a maga szellemességét, stílusát, energiáját és szívét, hogy elmesélje Han történetét.”

Kennedy mellett a film produkcióvezetője Lawrence Kasdan és Jason McGatlin (X-Men, Tintin kalandjai, Világok harca, Star Wars: Lázadók), társproducere pedig a rendezőpáros korábbi filmjeinél is bábáskodó Will Allegra.

Természetesen egy Han Solo-film kapcsán a legizgalmasabb kérdés nem az író vagy a rendező személye, hanem hogy ki fogja eljátszani a főszerepet. Ám hogy melyik színész öltheti magára Harrison Ford 1977-es gúnyáját, annak bejelentésére egy ideig még várnunk kell.

Ellenben megvan már a bemutató dátuma. A jelenlegi tervek szerint a film 2018. május 25-én (a Star Wars bemutatásának 41. évfordulóján) kerülne a mozikba.

ovibankenobi.blog.hu

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.