Hírösszefoglaló az elmúlt napokról

Némi technikai szünet után ismét itt vagyunk. Az elmúlt napokban számos izgalmas dolog történt a Star Wars háza táján, nézzük ezeket röviden:

Múlt pénteken lezajlott a Force Friday, a nap, amikor először juthatott hozzá a nagyközönség Az ébredő Erő játékaihoz és egyéb termékeihez. Az internetet elárasztották a játékfotók, könyvek, kártyák (lásd lentebb), poszterek és a velük kapcsolatos kritikák. A beszélő figuráktól hallhattuk először Kylo RenPhasma kapitány és Finn hangját – egyben nekik köszönhető a legtöbb nyilvánosságra került párbeszédrészlet az igencsak titokban készített filmből. A játékok természetesen gyorsan elfogytak a polcokról, de mind közül kiemelkedik az egyébként igen borsos árú, okostelefonnal irányítható BB-8 modell – érdemes megnézni ezt a videót a kis droid működéséről.

first-order-topps-card-trader-starwars-580x434

Ami a film körüli óvatosságot illeti, erről nemrégiben C-3PO megformálója, Anthony Daniels nyilatkozott a The Guardiannek. A színész elmesélte, hogy a forgatókönyvet mélyvörös papíron feketével nyomtatva kapta, mert így nem lehet fénymásolni – igaz, olvasni is alig… Egy másik alkalommal a Disney töröltette egy tweetjét, amelyben arról írt, hogy egy bizonyos színésszel találkozott a Star Wars 7 forgatásán. A mostanában gyakran elhangzó, az előzmények kékháttereit kritizáló megjegyzések után elmondta azt is, hogy eredetileg nem akarta elvállalni C-3PO szerepét. Ám amikor találkozott Lucasszal és meglátta a droidot ábrázoló McQuarrie-festményt, megszánta a karaktert, azóta pedig összenőtt vele.

maxi-poster-star-wars-droids-2-580x869

A VII. rész filmzenei albuma december 18-án, a film premierjének dátumán jelenik meg, tette közzé a starwars.com. Az előrendelés megkezdődött, az angol Amazonon például 18 fontba kerül az egylemezes album (alább látható a nem túl sokat sejtető ideiglenes borítókép – a végső változat valószínűleg a hivatalos plakát lesz).

tfa_ost_notfinal

És ha már a premierről esett szó: az ébredő Erő premierjeit számos országban előbbre hozták: az angolok, a németek és a csehek december 17-én, Belgium, Hollandia, Franciaország és Olaszország rajongói viszont még hamarabb, már december 16-án láthatják a filmet. A lista nem teljes, akit érdekel a többi ország, tanulmányozza a fenti linket. Magyarországon továbbra is december 18. a premier hivatalos dátuma.

Végül egy magyar vonatkozású hír: az általam készített Star Wars saga poszter szerepel a Guinness Rekordok Könyve legújabb kiadásában, amely ma jelent meg külföldön. A poszter a Star Wars-rekordokat összegyűjtő oldalpáron kapott helyet. A kiadónak az öt évvel ezelőtti londoni Guinness-rekord miatt tűnt fel a kép (ekkor a Dorling Kindersley könyvkiadó szervezésében rajongók ezrei készítették el a poszter mását 98 négyzetméteren, 384 000 db LEGO-kocka felhasználásával), és úgy döntöttek, ez lesz a legalkalmasabb a saga hat filmjének illusztrálására. Angolul tudók a saját weboldalamon, a simonz.co.hu-n tudhatnak meg többet a 2010-es rekordról, valamint a poszter készítéséről.

guinness_resized

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.