Dobozban a Rogue One, forog a Star Wars 8

Az a jó abban, hogy a Lucasfilmet felvásárolta a Disney, hogy a Lucasfilmmel ellentétben, amely egy kft., a Walt Disney Company egy hatalmas részvénytársaság, amely rendszeres beszámolóval tartozik a részvényeseinek.

Ennek a kötelezettségnek tett eleget tegnap Bob Iger, a Disney első embere, aki bemutatta a vállalat elmúlt pénzügyi negyedévének számait, közben pedig sűrűn emlegette a Star Warst.

Bob Iger és az Ezeréves Sólyom

Hogy is ne tette volna, mikor a franchise a legfényesebb ékkő a Disney-birodalom koronáján. Ahogy Iger is emlékeztetett rá, Az ébredő Erő decemberi bemutatója óta minden rekordot megdöntve 900 millió dollárt termelt az észak-amerikai mozipénztáraknál, világszerte pedig már 2 milliárdos bevételnél jár.
Ám ez csak a kezdet, az űreposz a kereskedelmi termékek révén további 3 milliárd dollár bevételt generált egyetlen negyedév alatt, rekordmagasságba repítve a vállalatbirodalom bevételét és profitját.

Itt kezdődik Iger mondandójának érdekes része, hiszen a Disney-főnök még több Star Warst ígérve kívánta fokozni a befektetők jó hangulatát, ezért hírt adott a következő évek filmjeinek készületeiről.

Mindenekelőtt elmondta, hogy a napokban elkezdődött a Star Wars: VIII. rész forgatása, majd hozzátette, hogy már a 2019-es IX. rész előkészítése is megkezdődött.

Iger ezután a közbülső éveket kitöltő önálló Star Wars-filmekről beszélt, amelyek közül az első, a Rogue One a legjobb úton halad az idén decemberi bemutató felé.

„A Rogue One forgatása lényegében befejeződött, és maximálisan elégedettek vagyunk azzal, amit eddig láthattunk belőle” — mondta Iger.

Végül a Han Solo-film munkálatainak állásáról is szólt a Disney első embere. Mint elmondta, a produkció előkészületei javában zajlanak, és — ellentétben az általam továbbra is fenntartott gyanúval, hogy ez a film is karácsonyra fog kerülni —, megerősítette, hogy a Han Solo-film bemutatója 2018 májusára van kitűzve.

One thought on “Dobozban a Rogue One, forog a Star Wars 8

  1. Ennek csak örülni tudok, bár ha belegondolok, hogy anno mi miket hazudoztunk össze a tulajdonos/részvényeseknek, huhúúúú… Akkor jöttem rá, hogy az ilyenkor szokásos varázslás, ringatás sokkal fontosabb nekünk is és nekik is mint az, hogy valójában mennyi fog bejönni az ígéretekből. Őrület, de tényleg így van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.