Zajlik a Han Solo-film szereplőválogatása

A legfontosabb kérdés hónapokkal ezelőtt eldőlt, Alden Ehrenreich fogja alakítani az ifjú Han Solót a 2018-as Star Wars-filmben, de a produkció további szereplőinek válogatása javában zajlik Londonban — értesült a Variety.

A lap úgy tudja, a héten a film női főszerepének jelöltjeit hallgatta meg a Phil Lord — Chris Miller rendezőpáros a brit fővárosban. Állítólag az esélyesek között van Tessa Thompson (Creed), Naomi Scott (Mentőexpedíció) és Zoe Kravitz (Mad Max: A harag útja) is, emellett pedig a fiatal Lando Calrissian szerepére is keresik a megfelelő színészt.

Mivel a forgatás 2017 elején veszi kezdetét, a következő hetekben, hónapokban számíthatunk további pletykákra és bejelentésekre a szereplőgárdával kapcsolatban.

bradford_young.jpg

Ami már biztos, a Han Solo-filmet az új generációhoz tartozó afroamerikai operatőr, Bradford Young fogja fényképezni. A hírt még szeptemberben maga Chris Miller erősítette meg Twitteren.
Az operatőrökkel általában méltatlanul keveset foglalkoznak, Young azonban nagyon izgalmas választásnak tűnik. A kétszeres Sundance-díjas operatőrt rendkívüli tehetségnek tartják, aki különleges képi világot teremt filmjeiben. Ezt illusztrálja akár a díjnyertes Pariah, akár a tavaly mozikba került Selma című filmje, de különleges operatőri munkáját a hamarosan érkező Érkezés előzetesében is megfigyelhetjük:

Young kiválasztása azért is nagyszerű fejlemény, mert erősíti azt a képet, hogy az antológiafilmekben a Lucasfilm igenis teret enged az önálló alkotói stílusnak, és tökéletesen ellentmond azoknak a Zsivány Egyes kapcsán felröppent találgatásoknak, miszerint a stúdió uniformizálni szeretné a készülő produkciókat. Egy független filmek felől érkező operatőr és a teljesen őrült Lord-Miller rendezőpáros egy Star Wars-film élén — igazán ez az, ami izgalmassá teszi a Han Solo-filmet.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.