George Lucas már látta a Zsivány Egyest

Vasárnap délután zajlott a Zsivány Egyes hivatalos sajtótájékoztatója a Lucafilm San Fransisco-i főhadiszállásán. Az eseményen részt vett Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnök, Gareth Edwards, az új Star Wars-film rendezője, a sztorit megálmodó John Knoll, valamint a film több szereplője. Kérdésre válaszolva Edwards elárulta, George Lucas két nappal ezelőtt már látta a filmet.

Nem akarok szavakat adni a szájába, de nyugodtan mondhatom, hogy most már boldog emberként tudnék meghalni.

— mondta el a rendező. „Nagyon tetszett neki a film. Nem szeretnék senkit megsérteni az itt lévők közül, de számomra az ő értékelése a legfontosabb. Az ő véleménye mindennél többet jelent nekem” — tette hozzá a fiatal angol rendező, aki nagyjából akkor született, amikor Lucas elkezdte írni az első Csillagok háborúját.

George Lucas ellátogatott tavaly a Zsivány Egyes londoni forgatására is. Edwards erről korábbi interjúkban mesélt. Mint elmondta, Lucas — nem kevés öniróniával — folyton azon viccelődött, hogy több számítógépes trükk kellene a filmbe.

lucas_edwards.jpg

Gareth Edwards rendező George Lucasszal a londoni Pinewood stúdióban, a Zsivány Egyes forgatásán

Edwards a sajtótájékoztatón elmondta, bizonyos értelemben történelmi filmként tekintettek a Zsivány Egyesre. A látványtervezőkkel és a díszletesekkel megbeszélte, hogy semmi olyat nem szeretne használni, amit ne tudtak volna már 1977-ben is. A filmet az Arri legmodernebb digitális kamerájával forgatták (ennek felbontása négyszerese a hagyományos filmének), ugyanakkor a klasszikus látvány érdekében a kamerát a Panavision 70 mm-es kameraobjektívjeivel látták el, amelyet még a klasszikus Ben Hur forgatásánál használtak.

george_lucas_uwing.jpg

A film U-szárnyú űrhajójának első makettjét Edwards dedikáltatta Lucasszal

A sajtótájékoztató előtt egy nappal a Lucasfilm számos újságírót meghívott a Skywalker Ranchre, ahol levetítettek egy 28 perces ízelítőt a filmből. Az eddigi vélemények nagyon biztatóak. A collider.com riportere, Steve Weintraub jelen volt az eseményen, és melegében megszólaltatta a meghívott szerencséseket, amiről videót is láthattok ide kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.