Lucas egyetlen ötlete sem került a VII. részbe

Film director George Lucas at the 65th Cannes Film Festival (The Guardian)

Ezt maga George Lucas árulta el a Cinemablendnek egy interjúban, mely a Strange Magic apropóján készült a Star Wars szellemi atyjával. A riporternek arra a kérdésére, hogy mennyi ötletet adott a készülő filmhez, a következőket mondta (a linken elérhető az eredeti videó is):

The ones that I sold to Disney, they came up to the decision that they didn’t really want to do those. So they made up their own. So it’s not the ones that I originally wrote…

Tehát adott át ötleteket a Disneynek, de a cég úgy döntött, hogy nem akarják felhasználni őket, és inkább saját sztorit csináltak. Végül megerősíti: a film nem azokból az anyagokból készült, amelyeket korábban megírt.

Ez egészen más megvilágításba helyezi Lucas korábbi interjúit, melyekben arról beszélt, hogy nem látta a trailert (azóta már megnézte), és hogy nagyon kíváncsi a kész filmre. Az ébredő Erő egyre több szempontból válik különlegessé: ez lesz az első olyan élőszereplős Star Wars-mozifilm, melynek készítésében Lucas már nem vett részt. Hogy ez előnyére vagy hátrányára válik-e, december 18-án kiderül.

7 thoughts on “Lucas egyetlen ötlete sem került a VII. részbe

 1. A hírre mit mondjak? Hátrányára. Így látatlanban. Lucas maga a Csillagok háborúja. A Star Wars több, mint márkanév. Az maga Lucas szellemisége. Meglátjuk. Egy biztos: Zavart érzek az Erőben.

 2. Hát… én arra történetre lettem volna kíváncsi amit Lucas anno megírt 🙁 Lehet jó lesz a film, de már most tudom, hogy bennem egy “keserű szájízt” fog hagyni emiatt. Legalább még ebben (itt az egész trilógiára gondolok) használhatták volna a történetét, ötleteit, aztán a spin-off filmek 4. trilógia vagy tudom is én többi SW cuccban levegőnek is nézhették volna felőlem 🙁 Eddig a Disney mellett érveltem, hogy jót tett/jót tesz az SW-nek az eladás, de ez most egy kib@$.tt nagy fekete pont.

 3. Végtelenül csalódott vagyok. Ettől féltem, de titkon reménykedtem. Legalább az alapötleteit dolgozták volna ki. Számomra soha nem lesz egyenértékű a 6 eddigi résszel. Megcsúfolják, hogy semmibe veszik az Ő elképzeléseit. Pedig a STAR WARS maga Lucas! Bárkik bármit írnak és rendeznek Star Wars név alatt, csak felhasználják az Ő zseniálisan kidolgozott univerzumát. Ráhúzzák az Ő általa kidolgozott alap díszleteket, jelmezeket színészekre és eljátszatnak velük egy fantasit. Még hogy hűek lesznek Lucas eredeti univerzumához! Akkor Az Ő történetét kellett volna felhasználni! Azt kellett volna kidolgozni! Így csak külsőségekben lesznek hűek…habár sokaknak ez is elég. De elfelejtik a lényeget…semmit nem érnének ezek az új filmek, ha nem volna ez a mesterien kidolgozott univerzum. Így csak bábosok…Lucas bábjaival eljátszanak egy általuk generált hamis Star Wars-t. .

  1. Azt azért lássuk be, hogy Lucas univerzuma elégé szűkkörű. Naggyá az EU írók tették. Az alkotások minősítésére nem térnék ki, de tény és való, hogy galaxis ezen történetek alapján terjedt ki és népesült be.

   Én amúgy ezt a hírt inkább reklámkampányként fogom fel, egy közleménynek, semmint ténynek. 🙂

 4. Azért attól függetlenül, hogy Lucasnak volt egy remek ötlete, nem sok jót tett a sorozattal. Az előzmény filmek pont attól lettek ilyenek, mert az ő ötleteiből épültek. Szerintem pont jót tesz majd a névnek, hogy friss ötletekkel lesz tele. És azt se felejtsük, hogy a Birodalmat és a Jedit is az tette jobbá, hogy nem ő rendezte őket.Én örülök neki, hogy egy talán komolyabb, felnőttesebb éra kezdődik, Ewokok meg Jar Jar nélkül.
  De előre eleve kár ítéletet mondani, bármi lehet a filmből.

 5. Szerintem a helyzet sokkal árnyaltabb annál, mint ahogyan Lucas nyilatkozik.
  Michael Arndt még Lucas ötletéből írta meg a forgatókönyv első változatát, később pedig Kasdan és Abrams sem nulláról kezdte az írást. Lehet, hogy nagyon átírták Arndt forgatókönyvét, lehet, hogy teljesen más irányba mentek el, de hogy egyáltalán semmit sem őriztek meg az alapötletből, az nem tűnik valószínűnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.