Star Wars: Zsivány-1 – 2016-ban a mozikban

A starwars.com tájékozatása szerint Bob Iger Disney-főnök rendkívüli híreket osztott meg egy, a cég részvényeseinek szervezett találkozón ma reggel San Franciscóban.

A 2016-os önálló mozifilm címe: Star Wars: Rogue One (Zsivány-1), főszereplője pedig Felicity Jones. A történet John Knoll, az Industrial Light & Magic Oscar-díjas trükkmesterének fejéből pattant ki, aki executive producerként vesz részt a készítésben, Simon Emanuellel (The Dark Knight Rises, Fast & Furious 6) és Jason McGatlinnel (Tintin, War of the Worlds) együtt. A producerek: Kathleen Kennedy, Tony To (Band of Brothers, The Pacific) és John Swartz (Star Wars: The Force Awakens). A Zsivány-1 rendezője Gareth Edwards (Monsters, Godzilla), írója pedig Chris Weitz (Cinderella, About a Boy, Antz). A forgatás idén nyáron kezdődik Londonban, a bemutató dátuma 2016. december 16.

headshots-1536x864-619519567349
Gareth Edwards, Felicity Jones és Rian Johnson

A találkozón Iger megerősítette, hogy a VIII. rész írója és rendezője Rian Johnson (többek között a Looper, valamint a Breaking Bad sorozat három epizódjának rendezője), a film bemutatója pedig 2017. május 26-án lesz – pontosan negyven évvel és egy nappal az első Star Wars-film bemutatója után. (Ezzel a filmmel akár visszaállhat a Star Wars-filmekre korábban jellemző májusi premier.) A film executive producere J. J. Abrams, Az ébredő Erő rendezője lesz, a producerek pedig Kathleen Kennedy és Ram Bergman (LooperDon JonBrick, The Brothers Bloom).

One thought on “Star Wars: Zsivány-1 – 2016-ban a mozikban

  1. Egy jó kis “Flyboys” típusú spin-off film szerintem minden T-65, Z-95 rajongó számára maga a Mennyország lenne. 🙂 Viszont itt a főszereplő állítólag a fiatal Leia lesz. Érdekes lenne ha ő bitorolná a Zsivány Egyes hívójelet, még ha az csak egy metafora is lenne.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.