Közzétették a megújult Csillagok háborúja-kánon tagjait

Az már talán senkinek sem újdonság, hogy a Disney alaposan megreformálta a hivatalos Star Wars-történetszálat (leegyszerűsítve úgy is fogalmazhatnánk, hogy a korábbi Expanded Universe néven ismert világ legtöbb elemét kidobta a kukába), a napokban azonban bejelentették azt is, hogy mik számítanak majd az események fősodrához, amiket természetesen rengeteg történettel fognak gyarapítani a következő években. A már elkészült hat mozifilm és Az ébredő Erő mellett A klónok háborúja és a Lázadók tévésorozatok epizódjai, hat regény (Dark Disciple, Lords of the Sith, Tarkin, A New Dawn, Heir to the Jedi, Aftermath), illetve a Battlefront videójáték került fel az alábbi idővonalra, de a lista várhatóan a közeljövőben bővülni fog.

disney_star_wars_kanon

5 thoughts on “Közzétették a megújult Csillagok háborúja-kánon tagjait

  1. Nem dobta ki a kukába. Ihletforrások, a bennük leírtakat újra felhasználhatják, átemelhetik, utalhatnak rájuk.

    1. Revan: De Atlas nem azt írta, hogy mindent figyelmen kívül hagynak hanem hogy a legtöbb elemét kidobták. És hát pont ez történt. Ezt lehet eufemizálni azzal, hogy ihletforrás lett (nyilván a hivatalos nyilatkozatok ennél erősebben nem is akarnak fogalmazni), de ez ugyanazt jelenti.

      Viszont én se értem, hogy a képregényeket miért hagyták ki.

  2. Akkor azt is kijelenthetjük, hogy az írók a jövőben fognak még ebben a “kukában” turkálni, és “kukából” kiemelnek majd bizonyos dolgokat. Nyilván biztos lesz ami csak a Legendáknál lesz megtalálható. De megjósolhatatlan, hogy mit fognak átvenni és mikor.

  3. Sejtettem, hogy a Thrawn-trilógia is megy a kukába, de így bizonyossággá válva igazán szomorúvá tesz a dolog… 🙁
    Ellenben megvan, hogy mely könyveket kell még elolvasnom.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.